21. desember 2009 serverte Eyvind Hellstrøm sitt siste måltid på tostjernersrestauranten Bagatelle i Bygdøy allé. Hellstrøm hadde kastet inn håndkleet, og alle de ansatte fulgte med ut. "Hellstrøms siste måltid" gir oss følelsen av å være til stede på denne historiske siste kvelden, og Hellstrøm forteller muntert om Bagatelles historie gjennom 30 år. Historien om Bagatelle er også historien til mesterkokken som i alle år har jaktet på det kompromissløse kjøkken og som har ført et «korstog for den fantastiske smak». Her kan du lese om oppskrifter og gastronomi, Michelin-inspektørene, intrigene, de gode gjestene og de krevende gjestene, klager og skryt, jakten på det ypperste av hva havet og jorden kan frambringe, inspirasjonskildene og alt det merkelige og morsomme som skjedde underveis. Gjennom Hellstrøms personlige betraktninger får vi innblikk i hva som er drivkraften bak anstrengelsene og jakten på det beste, hva som skal til for å servere et perfekt måltid og tilfredsstille alle gjestene, hva som trengs for å drive en stjernerestaurant. Og hvorfor det gikk som det gikk. Boken inneholder også Hellstrøms signaturretter. I tillegg til oppskrifter på forretter, hovedretter og desserter, er det anbefaling av vin til hver rett. Bildene er tatt av Norges beste fotografer -Trygve Indrelid, Sune Eriksen m.fl. "Bagatelle" er under Frankfurtmessen 2011 tildelt årets hovedpris - prisen for beste designede bok. Bak prisen står Motovun Gruppen, en verdensomspennende forening av forleggere. "Dette blir det godt lesestoff og en flott billedbok av. Aschehoug har slått på stortrommen og laget en praktbok i storformat. (...) mer enn enda en veiledning i finere kokekunst er denne boken et vesentlig tidsbilde." Torgrim Eggen, D2 "... en praktbok, og den fungerer faktisk like godt både som tekstsamling, bildebok og kokebok. En garantert julegaveklassiker undet ethvert grønt, glitrende tre i år." Embrett T. Rognerød, Finansavisen