Mat og helse 8-10 fra Cappelen Damm Grunnbok (Innbundet)

Forfatter:

, , og

Forfatter: , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 312
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202682866
Læreplan: Fagfornyelsen
Fag: Mat og helse
Nivå: 8. trinn, 9. trinn, 10. trinn
Komponent: Grunnbok
Omtale Mat og helse 8-10 fra Cappelen Damm Grunnbok

Grunnboka har beskrivelser av redskap og teknikker du bruker på kjøkkenet og tekster og oppskrifter som gjør elevene kjent med egen og andres kultur. Sansene er viktige i både matlaging og ved kvalitetsvurdering av mat og drikke, og dette temaet har fått et eget kapittel. Ett kapittel er viet matsikkerhet og bærekraftig matproduksjon, og det er også et kapittel hvor elevene lærer å være kritiske til kostholdsinformasjon fra influensere og andre kilder. Hver matgruppe i kostsirkelen har hvert sitt kapittel, med informasjon om råvarer som inngår i matvaregruppen, kostråd tilknyttet matvaregruppen og hvordan vi best tar vare på ulike matvarer og bruker dem i restemat.

Til toppen

Flere bøker av Gunn Helene Arsky, Cathrine Borchsenius, Randi Cathrine Fulland og Ranveig Hammeren: