MIN HOBBYVERDEN – Kari Finngaard
Kari Finngaard er forfatter, fotograf og billedkunstner. Hun er opptatt av alle bordets gleder, og sier selv at gode smaker, dufter og sanselig mat er blant livets viktigste faktorer. Hun jobber som frilans matskribent, stylist og fotograf i fagpressen. Småkaker fra mormors kjøkken er hennes syvende bok.
Hva var det som inspirerte dere til å lage en bok med oppskrift på småkaker? Jeg er opptatt av tradisjonsmat og nære minner. Småkaker var en del av min barndom, med en hjemmeværende mor som rett som det var fylte kakeboksen med noe hjemmelaget. Småkaker er enkle å lage, og man har alltid noe godt til kaffen.
Lager du alle kakene selv? Ja, jeg lager og fotograferer kakene selv. Noen etter oppskrifter fra min egen mor eller fra rause venninner. Andre kaker er velkjente klassikere fra både Norden og andre land, gjerne med min egen vri på oppskriften.
Er det et kjøkkenredskap du er ekstra glad i, og hvorfor? Da må jeg først og fremst nevne en god, gammel tresleiv kjøpt i en svensk brukthandel. Den er et must når jeg baker. En arvet, brun bakebolle er også et kjært kjøkkenhjelpemiddel.
Har du en favorittkake? Jeg har flere favorittkaker, men velger først og fremst Mormors havrekjeks. De har vært gjengangere over mange år. Kakene smaker aller best med appelsinmarmelade eller en skive brunost. Er det noe spesielt å huske på når man skal gå i gang med å lage småkaker? Når man skal bake, er det viktig å lese nøye gjennom oppskriften på forhånd. Dessuten skal alle ingrediensene ha romtemperatur for å få et godt resultat.
Til toppen