Søt bakst (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
ISBN/EAN: 9788242964465
Omtale Søt bakst

Bak med suksess

Å stå på kjøkkenet og bake, kjenne duften av nymalt kardemomme, kna deig og skape med hendene, gjør noe med
meg, sier Elin Vatnar Nilsen. Og vi er helt enige! I boka har hun gjort det enkelt for oss, for vi trenger kun én oppskrift!

Oppskriften du får her, gir deg perfekte boller, saftige kringler, knasende sprø kanelsnurrer og myke hvetestenger. Elin holder oss i hånda hele veien, minutt for minutt, mens deigen elter. Og hun forteller deg nøyaktig hvorfor du skal bruke kald væske fremfor varm, hvorfor smøret skal has i deigen helt mot slutten av eltetiden, og hvorfor glutentesten er et så viktig verktøy. Og når deigen er ferdig, byr hun på over seksti ulike måter å bruke den på. I tillegg, som ren bonus, har hun laget et eget kapittel viet den store baketrenden tangzhong!

Tangzhongfeberen startet høsten 2018. Da introduserte jeg den asiatiske baketeknikken for det norske folk ved å lage en jevning av mel og melk, som jeg blandet inn i den søte gjærdeigen. Søtbakst med tangzhong gir et mer saftig og holdbart bakverk, og en helt magisk og myk konsistens.

 

Vi elsker å bake

Er du glad i å bake? Har du lyst til å by på søt bakst som alle vil elske? I den inspirerende boka deler bakedronning Elin Vatnar Nilsen sin suverene grunnoppskrift på søt gjærdeig.

Utfra denne ene oppskriften viser hun hvordan du kan du lage over 60 ulike bakverk, fra saftige kringler og knasende sprø kanelsnurrer, til verdens beste hvetestenger og skolebrød. Dette er en fristende bakebok full av gode ideer, smarte tips og enkle trinn for trinn-bilder, som gjør det lett å lykkes med baksten - hver gang! Og som en ekstra bonus får du også hennes beste oppskrifter med den nye, store baketrenden tangzhong.

Elin er utdannet konditor og er dama bak en av Norges største bakeblogger, Krem.no. Hun er kjent fra diverse radio- og tv-opptredener, er skribent i Hjemmet og har vært fast bidragsyter for VG (Godt.no) i flere år.

 

  • Hvordan få suksess med baksten
  • Boller
  • Snurrer
  • Kringler/stenger
  • Bollefocaccia
  • Sesong
  • Flettebakst
  • Tangzhong – supermyk bakst
  • Allergivennlig bakst
  • Fyll, topping og glasurer
  • Utstyrsguide

 

Til toppen