Aubergine og tahini (Innbundet)

Hverdagsmat fra Tyrkia, Midtøsten og bortenfor

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202639112
Omtale Aubergine og tahini

Herlig hjemmelaget mat fra Tyrkia, Midtøsten og noen spennende steder til. Her får du noe kjent, noe nytt og noe overraskende, og masse gode smaker og opplevelser ved spisebordet.

Dette er en inspirerende og uhøytidelig bok om hverdagsmaten slik den lages, og nytes, i disse områdene. Mat som det er raskt å lage, og mat som tar litt lenger tid. Vidar forteller også litt om matkulturen, menneskene og opphavet til flere av rettene som har blitt laget på de mange kjøkken rundt omkring i århundrer.

I denne boka vil du finne et vell av vegetariske oppskrifter med spennende og gode smaker. For som Vidar sier: Kjøtt er mer som tilbehør her, det er sesongens grønnsaker sammen med linser og kikerter som er basisen i hverdagsmaten. Men hjemmelaget mat er også den sosiale maten, mat du inviterer venner og familie til å spise og kanskje også være med å lage. Da skal bordet bugne av velsmakende og duftende retter, med og uten kjøtt. Som en perfekt avslutning, tyrkisk kaffe og noe søtt.

Til toppen

Flere bøker av Vidar Bergum: