Tradisjonell og moderne mat fra Tyrkia og Midtøsten – med herlige krydderdufter og smaker!
Få inspirasjon til å lage mezebord med litt kjøttmat og mye vegetarmat, varmende supper, småretter og deilige søte overraskelser fra regionen. Blant oppskriftene finner du alle de kjente rettene som hummus, falafel, dolma og kebab, men du får også mye klassisk hjemmelagd mat, slik den lages i de mange kjøkken rundt omkring i Tyrkia og Midtøsten.
De aller fleste rettene i boken er basert på tradisjonelle oppskrifter – for det er en grunn til at disse rettene og smakene har overlevd så lenge. Og ikke bare får du med deg oppskriftene, men også et innblikk i de tradisjonsrike matkulturene rettene kommer fra. Dette er mat som er naturlig sunn og enkel å lage, godt tilpasset et moderne liv.
«Ikke bare er det tyrkiske kjøkkenet en inspirerende, variert og forholdsvis enkel måte å tilnærme seg det rike tilfanget av retter fra Midtøsten. Vidar er også en formidler som evner å formidle autentisk mat på en måte som gjør at man får lyst til å prøve det hjemme.»
– Andreas Viestad, Dagbladet Magasinet
Vidar Bergum er en norsk matskribent bosatt i Istanbul. Bloggen hans, Et kjøkken i Istanbul, ble kåret til Årets nisjeblogg i 2016.